Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl Norrmejerier Laktosfri Mjölk
  • 2 ägg
  • 125 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 dl Norrmejerier Laktosfri Laktosfri Crème Fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • hallon, citronmeliss och florsocker

Gör så här

Blanda mjöl och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet och pensla första laggen med lite smör. Grädda. Rör hallon och yoghurt med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda med hallonyoghurten. Servera till de varma våfflorna. Dekorera gärna med hallon och citronmeliss, pudra över lite florsocker.

Tips:

Norrmejerier Smör och Norrgott är nästan laktosfritt och mängden har vanligtvis ingen betydelse för dig som i vanliga fall väljer laktosfritt.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott