Mängd: 4 portioner
couscoussallad:
lammkebab:
myntasås:
Häll couscous i en bunke, slå över kokande grönsaksbuljong så att det täcker ordentligt, låt dra under lock i ca 30 minuter. Skala och skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda couscous med gurka, rödlök, olja, hackad bladpersilja och mynta. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Blanda ströbröd, ägg, vatten, persilja och kryddor. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg träspetten i blöt. Blanda i färsen och arbeta ihop till en jämn smet. Forma färsen till avlånga bullar. Trä lammbullarna på träspett. Finstrimla myntan och blanda med creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Stek lammspetten i smör i en stekpanna tills de får fin färg runt om och är genomstekta. Servera med couscous, sallad och myntasås.
Spiskumminen smakar ännu mer om man först rostar den i en torr stekpanna.