Till Norrmejerier startsida
Lammkebab med couscoussallad

Lammkebab med couscoussallad

Mängd: 4 portioner

3/5
(2 röster)

Ingredienser

couscoussallad:

  • 4 dl couscousgryn (eller bulgur)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk färsk hackad mynta
  • saft av 1/2 citron

lammkebab:

  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 4 msk vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk Norrmejerier Smör

myntasås:

  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 msk färsk hackad mynta
  • salt och peppar

Gör så här

Häll couscous i en bunke, slå över kokande grönsaksbuljong så att det täcker ordentligt, låt dra under lock i ca 30 minuter. Skala och skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda couscous med gurka, rödlök, olja, hackad bladpersilja och mynta. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ströbröd, ägg, vatten, persilja och kryddor. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg träspetten i blöt. Blanda i färsen och arbeta ihop till en jämn smet. Forma färsen till avlånga bullar. Trä lammbullarna på träspett. Finstrimla myntan och blanda med creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Stek lammspetten i smör i en stekpanna tills de får fin färg runt om och är genomstekta. Servera med couscous, sallad och myntasås.

Tips:

Spiskumminen smakar ännu mer om man först rostar den i en torr stekpanna.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer