Till Norrmejerier startsida
Frikadeller i mild currysås

Frikadeller i mild currysås

På bilden ligger frikadellerna på en bädd av kokt purjolök. Det passar vuxna bra, men barnen vill kanske hellre ha kokt potatis till de små goda köttbullarna

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 ägg, beroende på storlek
  • 1/2 liter hönsbuljong
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 tsk curry
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda färsen med salt, peppar och ägg till en smidig färs. Koka upp buljongen. Forma färsen till små fina köttbullar och koka dem i buljongen ca 3-4 minuter. Smält under tiden lite smör och rör ut curryn i smöret. Häll sedan på grädde och smaka av såsen med salt och peppar. Späd gärna med lite av buljongen från köttbullskoket. Servera sås och köttbullar på purjobädd eller med kokt potatis. Paprika och gröna ärtor är gott till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.