Till Norrmejerier startsida
Långpannebröd med blandade frön

Långpannebröd med blandade frön

Mängd: Ca 16 bitar

4/5
(7 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 1 paket jäst, 50 g
  • 50 g smör
  • 5 dl Norrmejerier Lättmjölk
  • ½ dl flytande honung
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl blandade frön t ex pumpa, lin och solrosfrö

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölk, honung och salt. Låt blandningen bli 37°. Blanda ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resterande vätska. Blanda i gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Smöra en långpanna ca 25 x 35 cm diameter. Platta ut degen i formen med mjölade händer. Strö över de blandade fröna. Skåra degen i rutor med en kniv. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, prova med sticka att brödet känns torrt.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer