Till Norrmejerier startsida
Långpannebröd med blandade frön

Långpannebröd med blandade frön

Mängd: Ca 16 bitar

3,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 1 paket jäst, 50 g
  • 50 g smör
  • 5 dl Norrmejerier Lättmjölk
  • ½ dl flytande honung
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl blandade frön t ex pumpa, lin och solrosfrö

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölk, honung och salt. Låt blandningen bli 37°. Blanda ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resterande vätska. Blanda i gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Smöra en långpanna ca 25 x 35 cm diameter. Platta ut degen i formen med mjölade händer. Strö över de blandade fröna. Skåra degen i rutor med en kniv. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, prova med sticka att brödet känns torrt.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer