Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

coleslaw:

  • 2 fänkål
  • 2 morot
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 dl Norrmejerier Crème
  • fraiche Mexikansk-Chili
  • 2 tsk citronsaft
  • salt och peppar

laxburgare:

  • 4 bitar lax à 150 g
  • 8 skivor ljust surdegsbröd
  • salt och nymalen peppar
  • 1 salladshuvud
  • 4 cocktailtomater
  • dillvippor
  • 4 citronklyftor
  • salt och peppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

tillbehör: 4 grillpinnar

Gör så här

Skiva fänkålen tunt. Skala och hyvla moroten med en osthyvel. Kärna ur äpplet och skär i små tärningar. Finhacka löken. Blanda grönsakerna med crème fraiche och lite citronsaft. Salta och peppra. Grilla laxen eller stek den i smör i en panna, ett par minuter på varje sida. Smaka av med salt och peppar. Rosta bröden. Lägg några salladsblad på fyra brödskivor, lägg på laxen och coleslaw. Toppa med en brödskiva, servera med tomater på grillpinnar, en bit fänkål, dill och citron.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.