Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl Kesella

Fyllning:

  • 150 g rökt lax
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • 3 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2-3 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min. Servera med sallad och bröd.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer