Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl Kesella

Fyllning:

  • 150 g rökt lax
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • 3 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2-3 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min. Servera med sallad och bröd.