Till Norrmejerier startsida
Festpaj i långpanna

Festpaj i långpanna

Mängd: 8-10 portioner

3/5
(170 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 4 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 250 g fryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 1 burk champinjoner, 425 g
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 8 ägg
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 3 msk chilisås
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.