Till Norrmejerier startsida
Lök- och fänkålssoppa

Lök- och fänkålssoppa

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 2 fänkål
  • 150 g riven Västerbottensost
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

Strimla löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull. Hacka örterna och rör ner. Tillsätt buljong, vatten och finstrimlad fänkål. Låt puttra 10 minuter. Servera i djupa skålar. Strö över ost och nymald svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.