Till Norrmejerier startsida
Mandel- och russinfylld kycklingpaj med rostad rödlök

Mandel- och russinfylld kycklingpaj med rostad rödlök

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 400 g kycklingfilé, i bitar
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, grovt hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 zucchini i små tärningar
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk färska repade timjanblad

Gör så här

Mixa smör och mjöl tills det blir smuligt. Tillsätt vatten och fortsätt mixa till en boll. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en
gaffel. Låt degen vila minst 1 tim i kyl. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Bryn kyckling, zucchini, vitlök och lök i omgångar i en stekpanna i smör. Salta och peppra. Blanda ned russin och mandel. Vispa ihop äggstanningen, blanda med osten och fyll pajskalet. Grädda i ugn ca 40 min tills äggstanningen har stelnat. Stek rödlöken långsamt i lite smör tills den är mjuk och gyllene. Strö över lite socker samt salta och peppra. Servera pajen med rostad rödlök och timjanblad.