Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 200 g sötmandel, mald

Kolakräm:

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl sirap

Till garnering:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 175º.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i sänder, under kraftig vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten i en långpanna, 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Smöra papperet så lossnar kakan lättare. Grädda i mitten av ugnen 20 - 30 min.
Låt kakan svalna något innan papperet tas bort.
Blanda alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull. Koka ganska kraftigt tills krämen är tjockflytande, ljusbrun och fått kolasmak, 5-10 min. Krämen tjocknar ytterligare när den kallnar.
Bred den varma krämen över kakan. Låt kallna.
Vispa grädden och garnera kakan. Sikta kakao över.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.