Skivad purjolök varvat med strimlad lövbiff, ugnsbakad i en ädelostsås toppad med Västerbottensost.
Mängd: 4-port.
Smörj in en ungssäker form.
Ugnen på 175c.
Strö ett tunt lager salt i botten på formen.
Slanta purjolöken.
Strimla lövbiffen Wook storlek.
Värm 3-5dl Cremé Fraisch i en kastrull låg värme.
Smält ädelosten i Cremé Fraischen tills det blir en sås.
Bottna den ungssäkra formen med purjolök.
Varva med strimlad lövbiff.
Gör ett par lager av purjolök/lövbiff.
Häll över ädelostsåsen får inte helt täcka översta lagret.
Strö den rivna Västerbottensosten.
Salt och grovmalen svartpeppar efter behag.
Kan ev, lägga några skivade tomater på topp.
In i ugnen. Ca 30-40min.
Serveras med kokt Lindqvists Potatis från Sangis.
Rätten fungerar både som lite finare samt till vardags.