Mängd: 4-6 portioner
Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv.
Koka en sockerlag med vatten, strösocker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 min. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar.
Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl i minst 3 tim. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig).
Vispa ner äggulorna i chokladen, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten, lite i taget, så att den blandar sig ordentligt.
Fördela i portionsformar och låt stelna i minst 1 timme i kylskåp. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.