Till Norrmejerier startsida
Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 4 cm färsk ingefära
  • tunt skal och saft av 1 citron
  • 2 dl vatten
  • ¾ dl strösocker
  • 3 päron
  • 100 g Mjölkchoklad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • till garnering
  • mynta

Gör så här

Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv. Koka en sockerlag med vatten, strösocker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 min. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl i minst 3 tim. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig). Vispa ner äggulorna i chokladen, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten, lite i taget, så att den blandar sig ordentligt. Fördela i portionsformar och låt stelna i minst 1 timme i kylskåp. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer