Till Norrmejerier startsida
Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(34 röster)

Ingredienser

  • 4 cm färsk ingefära
  • tunt skal och saft av 1 citron
  • 2 dl vatten
  • ¾ dl strösocker
  • 3 päron
  • 100 g Mjölkchoklad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • till garnering
  • mynta

Gör så här

Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv.
Koka en sockerlag med vatten, strösocker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 min. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar.
Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl i minst 3 tim. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig).
Vispa ner äggulorna i chokladen, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten, lite i taget, så att den blandar sig ordentligt.
Fördela i portionsformar och låt stelna i minst 1 timme i kylskåp. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.