Till Norrmejerier startsida
Mjuk pepparkaka med tranbär

Mjuk pepparkaka med tranbär

Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl råströsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tranbärs- eller lingonsylt
  • glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk Norrmejerier Gräddfil
  • ca 12 tranbär eller lingon
  • 3 droppar röd karamellfärg

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liter form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter. Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer