Till Norrmejerier startsida
Mjuk pepparkaka med tranbär

Mjuk pepparkaka med tranbär

Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl råströsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tranbärs- eller lingonsylt
  • glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk Norrmejerier Gräddfil
  • ca 12 tranbär eller lingon
  • 3 droppar röd karamellfärg

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liter form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.
Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.