Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • ½ dl saft av apelsin
  • glasyr
  • 2½ dl florsocker
  • 2 msk saft av apelsin
  • 50 g hackade och syltade apelsinskal
  • citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver och saffran. Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i den smörda formen och grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan när den svalnat något. Rör samman florsocker och pressad apelsin. Bred glasyren över kakan när den svalnat och strö över hackade apelsinskal. Skär upp kakan i kuber och dekorera med citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.