Till Norrmejerier startsida
Morötter med Västerbottensost och russin

Morötter med Västerbottensost och russin

Receptet skapat av Malin Söderström, kock vid Moderna Muséet.

Mängd: På buffé för ca 6 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 morötter, gärna gula, röda och orange
  • 1/2 dl gula russin (vanliga går också bra)
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 200 g Västerbottensost®
  • 1 ask ärtskott
  • 1/2 dl rostade pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

Skala och skölj morötterna. Strimla morötterna med potatisskalare och lägg i isvatten. Blötlägg russinen om de är hårda. Rör samman vinägretten. Skär osten i tunna stavar och ansa ärtskotten som kan vara lite kraftiga i botten. Slå av vattnet från morötterna och vänd ned vinägretten, ärtskotten, russin och osten strax innan servering. Äpplen är också gott att skära ned i salladen, men kom ihåg att vända äpplet i vinägretten så att de inte missfärgas.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer