Till Norrmejerier startsida
Morötter med Västerbottensost och russin

Morötter med Västerbottensost och russin

Receptet skapat av Malin Söderström, kock vid Moderna Muséet.

Mängd: På buffé för ca 6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 4 morötter, gärna gula, röda och orange
  • 1/2 dl gula russin (vanliga går också bra)
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 200 g Västerbottensost®
  • 1 ask ärtskott
  • 1/2 dl rostade pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

Skala och skölj morötterna. Strimla morötterna med potatisskalare och lägg i isvatten. Blötlägg russinen om de är hårda. Rör samman vinägretten. Skär osten i tunna stavar och ansa ärtskotten som kan vara lite kraftiga i botten. Slå av vattnet från morötterna och vänd ned vinägretten, ärtskotten, russin och osten strax innan servering. Äpplen är också gott att skära ned i salladen, men kom ihåg att vända äpplet i vinägretten så att de inte missfärgas.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott