Mängd: 4 portioner
Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen och lägg den i en ugnsfast form tillsammans med saltet.
Baka potatisen i ca 45 minuter eller tills den är mjuk. Rulla runt potatisarna några gånger så att de blir jämnt bakade.
Putsa fläskfilén. Blanda kryddor med citronskal, vitlök, salt och peppar. Skär en djup skåra i fläskfilén och fyll den med örtblandningen och bind ihop filén med steksnöre.
Bryn filén i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg den sedan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn ca 15- 20 minuter, tills den är genomstekt. Låt vila i 5 minuter innan den skärs upp.
Koka upp grädde, fond och vitlök. Red eventuellt med vetemjöl och smör. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar
Smaka av med salt och peppar. Ta bort steksnöret från fläskfilén. Skär upp i skivor och servera med saltbakad potatis, vitlökssås och t ex brytbönor och ärtor.