Till Norrmejerier startsida
Ost- och grönsakspannkaka

Ost- och grönsakspannkaka

Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktig "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt grundreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 1 dl riven ost
  • Blandade grönsaker t ex paprika, broccoli och bladspenat

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Sätt ugnen på 200°. Fyll en rund eller avlång smörd form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera med sallad eller en skiva skinka.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott