Till Norrmejerier startsida
Ost- och grönsakspannkaka

Ost- och grönsakspannkaka

Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktig "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt grundreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör

Fyllning:

  • 1 dl riven ost
  • Blandade grönsaker t ex paprika, broccoli och bladspenat

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 200°. Fyll en rund eller avlång smörd form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera med sallad eller en skiva skinka.