Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

senapssås:

  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk bruna senapsfrön

sallad:

  • 2 dl quinoa
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten gurka
  • 100 g Norrmejerier Grevé®
  • 1 ask bladspenat
  • 1 näve alfalfa groddar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 chorizokorvar
  • 2 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Blanda crème fraiche, gräddfil, senap och senapsfrö till såsen. Salta och peppra och ställ svalt till serveringen. Skölj quinoan och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Dela löken och skär i tunna skivor. Dela rädisorna. Skär gurkan och osten i kuber. Skölj spenat och groddar. Skala och skär äggen i klyftor. Skär chorizon i bitar och grilla eller stek i smör tills korven är genomstekt och fått lite färg. Blanda alla ingredienser till salladen. Servera med senapssåsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott