Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

senapssås:

  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk bruna senapsfrön

sallad:

  • 2 dl quinoa
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten gurka
  • 100 g Norrmejerier Grevé®
  • 1 ask bladspenat
  • 1 näve alfalfa groddar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 chorizokorvar
  • 2 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Blanda crème fraiche, gräddfil, senap och senapsfrö till såsen. Salta och peppra och ställ svalt till serveringen. Skölj quinoan och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Dela löken och skär i tunna skivor. Dela rädisorna. Skär gurkan och osten i kuber. Skölj spenat och groddar. Skala och skär äggen i klyftor. Skär chorizon i bitar och grilla eller stek i smör tills korven är genomstekt och fått lite färg. Blanda alla ingredienser till salladen. Servera med senapssåsen.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer