Till Norrmejerier startsida
Ostlåda

Ostlåda

Tävlingsbidrag inskickat av Anneli i Piteå.

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 12 skivor franskbröd
  • 15 skivor rökt skinka (2½ hg strimlad)
  • 750 g Västerbottensost
  • sås
  • 4 dl grädde
  • 6 ägg
  • 1 msk farinsocker
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk senap
  • 1½ dl smält Norrmejerier Smör
  • 5 dl krossade cornflakes

Gör så här

Rör ihop såsen, utom smöret och flingorna. Varva i en ugnsfast form bröd, ost, skinka + ett lager till. Häll över såsen, strö över flingorna och ringla över smöret. Låt stå i 1 dygn och grädda sedan i 150° 1 timme.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.