Till Norrmejerier startsida
Ostmuffins med rucola, Präst® och Kesella

Ostmuffins med rucola, Präst® och Kesella

Mängd: 10 st eller 20 st mini

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

Muffins:

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g riven Präst 17 %
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 1/2 msk olivolja

Rucolacrème:

  • 4 dl hackad rucola
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa flingsalt
  • 100 g Kesella 10 %
  • 50 g fint riven Präst® 17 %, lagrad

Topping:

  • 3 skivor kallrökt lax

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser och osten i en stor bunke. Vispa lätt ihop ägg, fil och olja och
vänd ner i mjölet. Rör ihop till en jämn smet och fördela i muffinsformar.

3. Grädda muffinsen i ca 8 minuter tills gyllene. Till stora muffins krävs ytterligare ett par minuter.

4. Mortla rucolan slät med olja och salt. Större mängd är enklare att mixa. Vänd ner rucola i Kesella
och sist osten. Smaka av med salt och peppar.

5. Spritsa eller lägg en liten sked rucolacrème på varje muffins och toppa med en tunn skiva lax.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.