Till Norrmejerier startsida
Oststänger

Oststänger

Frasigt goda till välkomstdrinken...

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 150 g Västerbottensost
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g kylskåpskallt Norrmejerier Smör
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

Riv osten i matberedare. Ta undan ca 1/3 av den rivna osten och lägg den på ett fat så länge. Låt resten vara kvar i matberedaren.
Tillsätt vetemjöl, salt och smör skuret i stora kuber. Kör apparaten några sekunder. Droppa ner 1-2 msk kallt vatten och kör tills degen börjar formas till en boll. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
Kavla ut degen till en 10 cm bred och ca ½ cm tjock remsa. Pensla med ägg och strö över den sparade osten.
Skär eller sporra ut degen i cm-tjocka remsor. Lägg dessa på bakplåtspappersklädda eller smörda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter i 225° värme.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.