Till Norrmejerier startsida
Parfait à la Västerbotten

Parfait à la Västerbotten

Receptet kommer från Janne Johansson i Uppsala. Han säger att det är en ljuvligt god dessert.

4/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 100 g riven Västerbottensost
  • 3 äggulor
  • 1½ tsk vanillinsocker
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 dl socker

Gör så här

Blanda ägg, socker och vanillin.
Vispa hårt. Rör ner osten. Blanda med den vispade grädden. Häll blandingen i fyra vackra dessertskålar. Frys över natten. Låt varm hjortronsylt rinna över parfait-skålarna innan servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.