Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 stekta eller grillade kycklingar
  • 12 dl kokt ris (=ca 6 dl okokt)
  • 1 burk krossad ananas, ca 250 g
  • 1 burk ananasringar, ca 435 g
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3/4 dl senap

Tillbehör: t ex

  • russin, salta jordnötter, ananasbitar, mango chutney, kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smörj en långpanna. Blanda kokt ris och krossad ananas. Bred ut i långpannan. Rensa kycklingen och fördela kycklingköttet på risbädden. Låt ananasringarna rinna av. Dela dem i halvor och fördela över kycklingen. Vispa grädden (inte för hårt). Tillsätt senap. Bred blandningen över. Grädda 15-20 min eller tills rätten fått fin färg. Severa med några av tillbehören i skålar på bordet.

Tips:

Förbered gärna allt i god tid och sedan är det bara att ställa in den i ugnen när gästerna börjar anlända. Gratängen går bra att frysa.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.