Till Norrmejerier startsida
Pasta med rostade rotfrukter och ostsås

Pasta med rostade rotfrukter och ostsås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(32 röster)

Ingredienser

  • valfri pasta till fyra portioner
  • 1 liten rotselleri
  • 1 sötpotatis eller bakpotatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 rödbetor
  • Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 100 g valfri riven ost
  • salt och peppar

Till servering:

  • färsk timjan och
  • hyvlad parmesanost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala eller borsta rotfrukterna. Dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Klicka på lite smör och baka alltsammans i 20-30 minuter eller tills bitarna känns ätmjuka. Koka upp grädden och drag den av värmen. Rör ned osten så den smälter. Krydda såsen med salt och peppar.
Koka pastan och låt den rinna av. Häll den varma avrunna pastan över ostsåsen och blanda väl. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med rotfrukter, timjan och parmesanost. Lite extra flingsalt och nymald svartpeppar är gott till pastan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.