Till Norrmejerier startsida
Picnicbog med äppelsås

Picnicbog med äppelsås

En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor.

Mängd: 4 portioner

2/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 500 g picnicbog, bogfläsk eller
  • skinkstek
  • 1 purjolök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • soja
  • 2-3 äpplen
  • salt och peppar

Gör så här

Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplena i fina skivor. Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Späd med buljong eller vatten om det skulle koka ihop för mycket. Dekorera med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.