Till Norrmejerier startsida
Pizzabullar

Pizzabullar

Goda mellanmålsbullar att ha på lut i frysen. Perfekt när barnen kommer hem från skolan eller att ta med på utflykten.

Mängd: ca 30 stycken

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • deg
  • 25g jäst
  • 2 ½ dl vatten (37°)
  • ½ dl rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • fyllning
  • 1 burk färdig tomatsås t ex Barilla
  • 1 pkt rökt skinka eller bacon
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • oregano

Gör så här

Rör ut jästen i vattnet. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Dela degen i två delar coh kavla ut (som bullar). Bred på tomatsås. Sprid ut tärnad skinka eller stekt bacon. Smula över oregano. Strö över osten och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i bullformar. Jäs ytterligare 30 minuter. Strö eventuellt lite extra ost över bullarna innan du gräddar dem i 250° ca 8-10 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.