Till Norrmejerier startsida
Primörsallad med skinka och salsa verde

Primörsallad med skinka och salsa verde

Passa på att äta fina späda grönsaker när det är säsong. Om du vill göra salladen ännu matigare, koka lite färskpotatis och servera till.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • salsa verde
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finhackad kapris
  • 2 msk finhackad kruspersilja
  • salt och peppar
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 förpackning färska sockerärtor
  • 16 skivor rökt skinka

Gör så här

Blanda ingredienserna till salsa verden och ställ kallt för att mogna någon timme. Skala morötterna, men behåll gärna lite av blasten. Dela blomkålen i små buketter. Skär sockerärtorna i bitar. Koka grönsakerna ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och skölj i iskallt vatten. Salta och peppra. Skär skinkan i strimlor och blanda med de lättkokta grönsakerna. Servera med salsa verde och gärna ett gott bröd.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.