Till Norrmejerier startsida
Prinskorv med ljummen potatissallad

Prinskorv med ljummen potatissallad

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1/2 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig fransk senap
  • 16-20 prinskorvar, ca 500 g
  • 1 knippe rädisor
  • Ev. 2 msk finhackad färsk dragon eller persilja
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Skala eller skrubba potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Blanda potatis och purjolök med crème fraiche och senap. Salta och peppra. Stek prinskorvarna i lite smör i en stekpanna tills de har fått fin färg. Servera prinskorvarna med potatissalladen och några rädisor. Dekorera gärna med dragon eller persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.