Till Norrmejerier startsida
Stekt falukorv med hemlagat mos

Stekt falukorv med hemlagat mos

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 dl Matlagningsgrädde
  • 16-20 skivor falukorv, ca 500 g
  • 4 dl ärtor
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Skala potatisen och rotfrukterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Pressa potatis, palsternacka och morot i en potatispress och blanda med grädde till ett mjukt mos. Salta och peppra. Skär falukorven i skivor och stek i lite smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Koka ärtorna och häll av i durkslag. Servera falukorven med det hemlagade moset, ärtorna och gärna en sallad.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.