Mängd: 4 portioner
till dekoration: senapsfrön
till dekoration: fintärnat äpple
Koka brysselkålen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av i durkslag. Dela prinskorvarna i mindre bitar och stek dem i smör.
Varva brysselkål, köttbullar och prinskorvar på grillspett och förvara i kylskåp. Värm i 150° ugn ca 10 min innan servering. Servera med senap och/eller ostdipp.
Köttbullar
Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda ner färs, ägg, fond, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek gyllenbruna i smör.
Senapsdipp
Blanda crème fraiche och senap, smaka av med salt och vitpeppar. Dekorera gärna med senapsfrön.
Ostdipp
Blanda crème fraiche och riven ost, smaka av med salt och peppar. Dekorera med fintärnat äpple.