Till Norrmejerier startsida
Sallad med chorizo och ugnsbakad paprika

Sallad med chorizo och ugnsbakad paprika

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1/2 citron
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 1/2 paket pasta gärna risoni eller små makaroner, ca 250 g
  • 4 chorizokorvar eller annan kryddstark korv
  • 200 g grillad paprika på burk
  • 1/2 tsk chiliflakes eller 2 krm cayennepeppar
  • 1 ask ruccolasallad, ca 100 g
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Finhacka basilikan. Finriv det yttersta av citronskalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda crème fraiche med basilikan och det finrivna skalet från citronen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag och klicka i smör. Skär korvarna i tunna skivor. Stek i lite smör i en stekpanna så att de får fin färg. Skär paprikan i strimlor. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Smula över chiliflakes eller cayennepeppar och smaka av med salt och peppar. Servera pastasalladen med basilikacrème fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.