Till Norrmejerier startsida
Räk- och grönsaksfat med dippsåser

Räk- och grönsaksfat med dippsåser

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 150 g rensade räkor
  • 2 morötter i stavar
  • 100 g champinjoner i klyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 1/2 pkt tortilla chips

Grön lökdipp:

  • 1 purjolök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Het tomatdipp:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 finhackad röd chili
  • ca 1 tsk riven färsk ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med den gröna dippen. Skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Häll på grädden och koka någon minut. Mixa lökblandningen till slät puré och låt den svalna. Tillsätt gräddfilen. Smaksätt med vitlök, cayennepeppar och salt. Låt dippsåsen stå kallt en stund innan servering.
Blanda ingredienserna till tomat-dippen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp räkor och grönsaker i grupper på ett fat. Servera med dippsåserna och chipsen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.