Till Norrmejerier startsida
Renskavswok med svamp och lök

Renskavswok med svamp och lök

Smaksätt med ett par droppar kantarellfond och hela köket luktar ljuvligt!

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 500 g renskav eller lövbiff
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 msk vilt- och kantarellfond
  • salt och peppar

Gör så här

Strimla köttet, hacka löken och skiva svampen. Fräs alltsammans ett par minuter i smör. Häll på grädde och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, strimlad paprika och sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.