Till Norrmejerier startsida
Risotto med Västerbottensost och Parmaskinka

Risotto med Västerbottensost och Parmaskinka

Hemligheten med risotto är att den ska vara krämig.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 8-9 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 3 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Till servering:

  • 300 g parmaskinka
  • grönsallad

Gör så här

Koka upp buljongen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en klick smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner några smörklickar smaka av med salt, peppar, Västerbottensost och timjan. Servera med skinka och en liten grönsallad. Toppa gärna risotton med timjan samt riven Västerbottensost.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott