Till Norrmejerier startsida
Risotto med Västerbottensost och Parmaskinka

Risotto med Västerbottensost och Parmaskinka

Hemligheten med risotto är att den ska vara krämig.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 8-9 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 3 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Till servering:

  • 300 g parmaskinka
  • grönsallad

Gör så här

Koka upp buljongen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en klick smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner några smörklickar smaka av med salt, peppar, Västerbottensost och timjan. Servera med skinka och en liten grönsallad. Toppa gärna risotton med timjan samt riven Västerbottensost.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer