Till Norrmejerier startsida
Rödvinsmarinerad biff med rosmarinpotatis och pepparrotssås

Rödvinsmarinerad biff med rosmarinpotatis och pepparrotssås

En härligt enkel pepparrotssås passar perfekt till grillat kött.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff á 150 g
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 kg potatis
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl färsk rosmarin
  • 500 g polka- eller rödbetor
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl färsk pepparrot, fint riven
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Dela biffarna i två på längden. Marinera i vin blandat med kalvfond och nymalen svartpeppar. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatis, rosmarin och klickar av smör i en ugnsfast form. Tvätta rödbetorna men skala dem inte. Rosta rödbetor och potatis i ca 40 minuter eller tills de är mjuka.
Grilla köttet. Värm grädden och blanda ner crème fraiche. Ta från värmen, rör ner pepparroten och senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffen med varm pepparrotssås, rosmarinpotatis och bakade polkabetor.





Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.