Det går även bra att grilla fläskfilén på utegrillen. Grilla den först så att den får fin färg och vira sedan in den i folie. Vänd på filén då och då så att den blir jämnt grillad.
Mängd: 4 portioner
potatisgratäng:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en smord form. Koka upp grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar. Häll den över potatisen. Strö över osten och grädda i ugn ca 40 min. Hacka oliverna och blanda med timjan. Gör ett snitt i fläskfilén. Fyll den med olivhacket och knyt ett steksnöre runt om. Stek filén runtom i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Stek klart köttet i ugn, ca 15 min eller tills köttet är 70°. Värm crème fraichen.
Skär upp fläskfilén och servera med den varma såsen och potatisgratäng. Servera också gärna en sallad till.