Till Norrmejerier startsida
Rostad strömming med primörsallad

Rostad strömming med primörsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g strömming
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morötter
  • 12 färskpotatisar
  • 1 påse jungfrusallad eller mix-sallad
  • 1 citron
  • 1 msk honung, flytande
  • 100 g hyvlad Västerbottensost®
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 kruka dill
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Skala sparris och morötter och koka dem i lättsaltat vatten. Sparris i ca 4 min och morötter i ca 6 min. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Blanda potatis, sparris, morötter och vänd ner salladen. Riv citronskal över och ringla i honungen. Lägg till några skivor ost, samt ringla över lite olja och salta. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med lite dill och det sista av osten. Sätt ugnen på 200°. Dela strömmingen och lägg dem på en plåt. Salta och kryddpeppra. Ringla smält smör och rapsoljan över. Stek strömmingen i ugnen ca 4-5 min. Ta ut strömmingen och lägg dem på fatet. Klicka ut gräddfilen. Strömmingen smakar bäst när den är ljummen men fungerar även att servera kall.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott