Till Norrmejerier startsida
Rostbiffsallad med krämig krassedressing

Rostbiffsallad med krämig krassedressing

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 250 g färdig skivad rostbiff
  • 250 g haricot verts
  • 8-12 cocktailtomater
  • 12 små kokta potatisar
  • 200 g blandad sallad t ex rossosallad,
  • ekblad, frissé
  • 2 dl Lätt Crème fraiche
  • 1 msk grovkornig fransk senap
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 förpackning krasse
  • salt och peppar

Gör så här

Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Skär rostbiffen i breda strimlor. Skär cocktailtomater i halvor och potatisen i mindre bitar. Vänd ihop ingredienserna till salladen. Blanda mini fraiche med senap, vitlök och klippt krasse. Smaka av med salt och peppar. Servera rostbiffsalladen med krassedressing. Klipp över krasse.

Tips:

Krasse är lätt att odla själv. Lägg lite blött hushållspapper på en bricka. Strö över krassefrön och se det gro. Glöm inte att vattna ofta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.