Till Norrmejerier startsida
Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 kuvert saffran 0.5 g
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ granatäpple
  • 150 g fetaost
  • 1 dl Lätt crème fraiche
  • 1 näve ruccola

Gör så här

Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraiche. Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Servera med fetaostmousse.


En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.