Till Norrmejerier startsida
Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 kuvert saffran 0.5 g
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ granatäpple
  • 150 g fetaost
  • 1 dl Lätt crème fraiche
  • 1 näve ruccola

Gör så här

Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraiche. Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Servera med fetaostmousse.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott