Till Norrmejerier startsida
Saffransrisotto med skaldjur

Saffransrisotto med skaldjur

Risotton ska vara krämig med lite fast kärna kvar, då är den som bäst.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 200 g blandade skaldjur, t ex fryst skaldjursmix
  • 2 dl arborioris
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 liten fänkål
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk konc. hummerfond
  • 5 dl vatten
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 dl Västerbottensost®
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • dill

Gör så här

Smält smör i en kastrull och stek ris och lök till dess att riset börjar bli lite genomskinligt. Dela fänkålen och skär den i tunna skivor. Tillsätt fänkål och saffran och stek ytterligare i någon minut. Häll på vinet och låt det puttra in. Häll över hummerfonden och 2 dl av vattnet. Låt puttra in tills nästan all vätska sugits upp. Fortsätt tillsätta vatten lite i taget till dess att riset är klart men fortfarande har lite kärna, ca 20 min. Rör ner crème fraiche och skaldjur i risotton. Låt det puttra lite och tillsätt osten. Smaka av med salt och nymalen peppar. Garnera med dillvippor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.