Till Norrmejerier startsida
Saftig nöt- och kryddkaka

Saftig nöt- och kryddkaka

Mängd: 1 stycken

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 kokta kalla potatisar, ca 250 g
  • 100 g hasselnötter, gärna rostade
  • 125 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g hackade torkade katrinplommon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smörd och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer