Till Norrmejerier startsida
Saftig nöt- och kryddkaka

Saftig nöt- och kryddkaka

Mängd: 1 stycken

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3 kokta kalla potatisar, ca 250 g
  • 100 g hasselnötter, gärna rostade
  • 125 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g hackade torkade katrinplommon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smörd och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott