Till Norrmejerier startsida
Saftig nöt- och kryddkaka

Saftig nöt- och kryddkaka

Mängd: 1 stycken

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 kokta kalla potatisar, ca 250 g
  • 100 g hasselnötter, gärna rostade
  • 125 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g hackade torkade katrinplommon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna.
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon.
Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smörd och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.