Till Norrmejerier startsida
Kolakaka med valnötter

Kolakaka med valnötter

Kakan avnjutes i tunna skivor tillsammans med fruktsallad eller kaffe.

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g Norrmejerier Smör, smält
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g valnötter

kolakräm:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet. Smörj och bröa en kakform. Grädda kakan i 20minuter eller tills kakan precis stelnar. Koka ihop vispgrädde, socker och sirap cirka 20 minuter. Gör sedan kulprov. Rör ned smör och choklad och rör tills det smält. Bred kolakrämen över kakan.Garnera med valnötter. Ställ svalt fram till servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.