Till Norrmejerier startsida
Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Mängd: 1 kaka

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • ½ tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 50 g mandelmassa
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 6-8 torkade aprikoser
  • 1 dl pistaschnötter, osaltade
  • till servering
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form. Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen. Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna. Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer