Till Norrmejerier startsida
Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • ½ tsk bakpulver
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 50 g mandelmassa
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 6-8 torkade aprikoser
  • 1 dl pistaschnötter, osaltade
  • till servering
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form. Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen. Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna.
Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.