Till Norrmejerier startsida
Smördegsgiffel med Västerbottensost och inkokta rarbarber

Smördegsgiffel med Västerbottensost och inkokta rarbarber

Mängd: 15 gifflar

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 425 g smördegsplattor
  • 2 tsk stött kummin
  • ca 75 g riven Västerbottensost®
  • 1 ägg
  • 1 msk flytande honung
  • Inkokta rabarber
  • 3 rabarberstjälkar
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Kavla ut plattorna och skär ut 15 bitar. Strö över Västerbottensost och kummin (spara lite ost och kummin till garnering). Rulla ihop gifflarna från ett hörn. Pensla med uppvispat ägg och strö över resterande ost och kummin. Grädda i 200° ca 20 minuter. Låt svalna en stund. Ringla lite honung över vid servering.

Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält sockret i en kastrull, tillsätt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Lägg ner vaniljfrön och vaniljstång i kastrullen och låt koka ihop några minuter. Tillsätt rabarbern och låt sjuda några minuter tills den är mjuk. Låt svalna. Servera till smördegsgifflarna.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.