Till Norrmejerier startsida
Sommarsallad med Norrloumi & marinerat matvete

Sommarsallad med Norrloumi & marinerat matvete

Otroligt god sallad med lokalproducerad Norrloumi från norrländska gårdar.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

Sallad:

  • 2 st Crunchita salladshuvuden
  • 1 påse ruccola
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 st skivad gurka
  • 1 näve rädisor
  • 2 st sparris
  • 3 st salladslök
  • 0,5 burk soltorkade tomater i olja
  • 4 portioner kokt matvete

Örtkräm:

  • 1 näve örter, basilika, persilja & timjan
  • 3 dl cream fraisé
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Filoflarn med västerbottensost & ramslök:

  • 1/2 pkt filodegsark
  • 200g Västerbottensost riven
  • 50 g smält smör
  • 6 msk ramslöksolja
  • Flingsalt
  • 1/2 kruka persilja
  • Några kvistar rosmarin

Gör så här

Sallad: Dela upp salladsbladen i mindre bitar, addera ruccola och blanda om. Skär grönsakerna är mindre bitar och toppa salladen. Koka matvetet enligt instruktionerna och låt svalna, håll på några matskedar med oljan från soltorkade tomaterna. Örtkräm: Finhacka örterna och addera till en skål med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Filoflarn med västerbottensost & ramslök: Sätt ugnen på 175°. Dela upp arken i två högar, toppa det översta arket i varje hög med det smälta smöret, ramslök oljan, riven Västerbotten ost, salt och hackad örter. Skrynkla ihop båda högarna så att de blir veckade och lägg i en ugnsform. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills flarnet är gyllene.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.