Till Norrmejerier startsida
Spenat- och rödbetssallad med bacon

Spenat- och rödbetssallad med bacon

Mängd: 6-8 portioner på buffé

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 600 g rödbetor
  • 150 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 dl pinjenötter
  • 140 g skivat bacon
  • 200 g Västerbottensost®
  • 2 msk kapris
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Kyl ned i kallt vatten, skala och klyfta.

Skölj och torka spenaten. Skala och skiva rödlök och äpple tunt. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär bacon i bitar och knaperstek dem. Låt rinna av på hushållspapper. Skär Västerbottensost i tärningar. Blanda rödbetor, spenat, rödlök, äpple, kapris och Västerbottensost. Smaka av med salt och peppar. Lägg på nystekt bacon och rostade pinjenötter, avsluta med att ringla över balsamvinäger.

Tips:

Rödbetorna är som godast när de skördas tidigt, då är de små och mjälla.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.