Till Norrmejerier startsida
Strömmingsburgare med sellerisallad

Strömmingsburgare med sellerisallad

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • hamburgerbröd 25 st (100 st)
  • strömmingsfiléer 3,8 kg (15 kg)
  • ströbröd 125 g (500 g)
  • salt och vitpeppar
  • Norrmejerier Smör 125 g (500 g)
  • isbergssallad, strimlad 750 g (3 kg)
  • tomater, skivade 500 g (2 kg)
  • rödlök, ringar 250 g (1 kg)

Sellerisallad:

  • rotselleri, finstrimlad 1,2 kg (4,8 kg)
  • lättmajonnäs 2 dl (8 dl)
  • crème fraiche 2 dl (8 dl)
  • fransk senap 0,5 dl (2 dl)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Börja med sellerisalladen. Förväll sellerin ca 2 min och spola den kall. Låt rinna av och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt. Blanda ströbröd med salt och peppar. Lägg ihop strömmingen, två och två, till flundror med skinnsidan utåt. Panera i ströbröd och stek i rikligt med smör på båda sidor. Låt rinna av. Rosta bröden på snittytan i torrt stekbord. Bred sellerisallad på varje brödunderdel, lägg på en flundra och brödöverdel. Servera med sallad, tomater och lök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.