Till Norrmejerier startsida
Surdeg, grundrecept

Surdeg, grundrecept

Det tar ca 1,5 dygn att göra surdegsreceptet från grunden, men det blir verkligen gott och är mycket enklare än det låter. Surdegsgrunden går att förvara i kylskåp ca 1 vecka om du inte vill baka direkt. Eftersom den räcker till mer än ett recept så kan du baka fler bröd av samma surdegsgrund. Låt den bara bli rumsvarm innan du blandar den med övriga ingredienser.

Mängd: En surdeg

4,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Naturell Yoghurt
  • 2½ dl rågmjöl

Gör så här

Rör ihop yoghurt och rågmjöl i en stor bunke. Låt stå i rumstemperatur täckt av plastfilm, minst ett dygn, gärna två. Nu är det dags att baka på surdegen - du hittar ett enkelt recept på surdegsbröd här.

Produkter i receptet:

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer