Till Norrmejerier startsida
Surdeg, grundrecept

Surdeg, grundrecept

Det tar ca 1,5 dygn att göra surdegsreceptet från grunden, men det blir verkligen gott och är mycket enklare än det låter. Surdegsgrunden går att förvara i kylskåp ca 1 vecka om du inte vill baka direkt. Eftersom den räcker till mer än ett recept så kan du baka fler bröd av samma surdegsgrund. Låt den bara bli rumsvarm innan du blandar den med övriga ingredienser.

Mängd: En surdeg

4,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Naturell Yoghurt
  • 2½ dl rågmjöl

Gör så här

Rör ihop yoghurt och rågmjöl i en stor bunke. Låt stå i rumstemperatur täckt av plastfilm, minst ett dygn, gärna två. Nu är det dags att baka på surdegen - du hittar ett enkelt recept på surdegsbröd här.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer