Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 citrongräs
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 röd chili, skuren i tunna ringar
  • salt
  • 250 g sockerärtor
  • jasminris
  • 1 vårlök, skuren i ringar
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

Banka citrongräset lätt med baksidan av en kniv och skär i fyra bitar. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt grädde, buljongtärning, citrongräs och hälften av chilin. Sänk temperaturen och låt sjuda under lock i ca 10 min. Smaka ev. av med salt. Strimla sockerärtorna på längden och koka dem en minut i saltat vatten. Servera kycklingen med ris och sockerärtor. Garnera med vårlök, hackad koriander och resten av chilin.

Andra gillade även: