Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad falukorv med soltorkade tomater

Ugnsbakad falukorv med soltorkade tomater

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 falukorvsring, ca 500 g
  • 1 rödlök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 2 dl Crème fraiche Mexikansk Chili
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1/2 paket pasta, gärna penne, ca 250 g
  • Ev. 2 msk finhackad bladpersilja
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär skåror i falukorven. Lägg den i en ugnsfast form. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
Fyll falukorven med rödlök och soltorkade tomater. Bred på ett lager crème fraiche och toppa med ost. Gratinera i ugn i ca 25 minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera falukorven med pastan och en grönsallad. Dekorera gärna med persilja

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.